Te przepisy na zupy są bezpieczne i skuteczne, można je wykorzystać do ogrzania i odżywienia organizmu podczas przeziębienia i innych chorób.
Składniki:
- 1 kurczak
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 kalarepa
- 1/4 selera
- 1 cebula
- 5 liści laurowych
- 2 ząbki czosnku
- 5 ziaren pieprzu czarnego
- 5 ziaren pieprzu kolorowego
- 1 pęczek pietruszki
- 1 pęczek ziół do spróbowania – oregano i estragon, rozmaryn, tymianek i macierzanka
- 2 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
Dobrze opłucz kurczaka. Włóż kurczaka do dużego garnka. Dodaj pokrojone i obrane warzywa (marchew, seler, pietruszkę, seler). Możesz przyspieszyć ich gotowanie, krojąc je na mniejsze kawałki. Zwiększ gaz do momentu, aż cała cebula będzie ugotowana.
W dużym garnku połącz cebulę, ząbki czosnku i liście laurowe. Dodaj ziarenka pieprzu, sól i wszystkie świeże zioła. Doprowadzić do wrzenia zimną wodę. Gdy woda się zagotuje, wyłącz ogień i odcedź mięso.
Zmniejszyć ogień do minimum i gotować rosół pod przykryciem przez około godzinę i kwadrans. Wyłączyć ogień i pozostawić rosół do ostygnięcia na około godzinę. Gdy rosół ostygnie, wyjąć mięso i warzywa. Pokroić mięso i warzywa na małe kawałki. Podawać z makaronem
Comments are closed.