Te przepisy na zupy są bezpieczne i skuteczne, można je wykorzystać do ogrzania i odżywienia organizmu podczas przeziębienia i innych chorób.

Składniki:

  • 1 kurczak
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 kalarepa
  • 1/4 selera
  • 1 cebula
  • 5 liści laurowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 ziaren pieprzu czarnego
  • 5 ziaren pieprzu kolorowego
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 pęczek ziół do spróbowania – oregano i estragon, rozmaryn, tymianek i macierzanka
  • 2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Dobrze opłucz kurczaka. Włóż kurczaka do dużego garnka. Dodaj pokrojone i obrane warzywa (marchew, seler, pietruszkę, seler). Możesz przyspieszyć ich gotowanie, krojąc je na mniejsze kawałki. Zwiększ gaz do momentu, aż cała cebula będzie ugotowana.

W dużym garnku połącz cebulę, ząbki czosnku i liście laurowe. Dodaj ziarenka pieprzu, sól i wszystkie świeże zioła. Doprowadzić do wrzenia zimną wodę. Gdy woda się zagotuje, wyłącz ogień i odcedź mięso.

Zmniejszyć ogień do minimum i gotować rosół pod przykryciem przez około godzinę i kwadrans. Wyłączyć ogień i pozostawić rosół do ostygnięcia na około godzinę. Gdy rosół ostygnie, wyjąć mięso i warzywa. Pokroić mięso i warzywa na małe kawałki. Podawać z makaronem

Zupa cebulowa

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!