Te przepisy na zupy są bezpieczne i skuteczne, można je wykorzystać do ogrzania i odżywienia organizmu podczas przeziębienia i innych chorób.

Przepisy na zupy podnoszące odporność

W zimny dzień miska zupy to konieczność. Bogate zupy są doskonałym wyborem w sezonie zimowym i jesiennym. Nie tylko rozgrzewają, ale także zapewniają sytość. Zupy te często zawierają duże ilości cebuli i czosnku.

Warzywa te mają właściwości antybakteryjne, grzybobójcze i antywirusowe. Znajdź przepisy na pyszne, łatwe do zrobienia, przeciwzapalne zupy.

Zupa na ból gardła

Składniki:

  • 1 litr bulionu
  • 5-6 średnich ziemniaków
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1,5 główki czosnku + ewentualnie kilka dodatkowych ząbków, które można dodać na końcu
  • liść laurowy
  • czarny pieprz
  • Sól
  • Bagietka razowa, chleb lub pieczywo

Podawać:

  • tarty ser
  • Chleb tostowy lub bagietka (może być również posmarowana masłem czosnkowym lub po prostu czosnkiem)

Sposób przygotowania:

Obierz i umyj ziemniaki. Pokroić w drobną kostkę. Obierz i zmiażdż czosnek. W dużym rondlu rozpuść masło, a następnie dodaj ziemniaki. Smażyć przez około 2 minuty. Dodaj czosnek, liść laurowy, pieprz i sól. Połącz wszystko, gotuj przez kilka minut, a następnie dodaj bulion.

Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować ziemniaki do miękkości. Powinno to zająć około 20 minut. Po tym czasie usuń liść laurowy. Zmiksować zupę w blenderze do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli chcesz, możesz dodać więcej ząbków czosnku. Zupę podawać z grzankami lub serem topionym. Osoby z niskim ciśnieniem krwi powinny pamiętać, że czosnek zawiera dużo czosnku.

Dla odporności – bardzo mocny rosół

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!