Dietetyczna zupa Odporność plus – bez ziemniaków. 2 kg w tydzień i nadal tracę na wadze

Ważnym jest także, by pić 1 do 2 litrów wody dziennie. Powinno się także zrezygnować ze wszelkiego rodzaju słodyczy, soków, alkoholu i produktów piekarniczych. Można używać oleju roślinnego, jednak tylko w niewielkich ilościach. To samo się dotyczy kefirów i jogurtów, których nie powinniśmy jeść więcej niż 200 ml dziennie.

Twarogu można jeść tylko do 250 g 3-4 razy w tygodniu. Dwa razy w tygodniu powinno się jeść tylko zupę oraz pić dużo wody.

Składniki:

  • 1,5 do 2l wody
  • 300g fileta z kurczaka
  • 300g brokułów
  • 1 korzeń selera
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka startego korzenia imbiru
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • świeże zioła
  • sól do smaku

Jak to zrobić krok po kroku:

1. W pierwszej kolejności kroimy filet z kurczaka w kostkę i gotujemy w osolonej wcześniej wodzie. W tym czasie obieramy warzywa i myjemy pod bieżącą wodą. Ścieramy marchewkę i kroimy cebulę i seler w kostkę.

Do garnka dodajemy warzywa i gotujemy 5 do 10 minut. Gdy seler zmięknie dodajemy oleju. Gdy zupa się zagotuje, dodajemy imbir i zioła. Po 10 minutach danie jest gotowe. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!