Jeśli problemy z trzustką stają się tak poważne, że są nie do zniesienia, proponuje jeść tą cudowną owsiankę codziennie na kolację.
Składniki
- 200 g prosa
- 2 litry wody
- 300 g dyni
- 1 łyżka masła
Przygotowanie
1. Zagotuj wodę w garnku.
2. Umyj proso i wrzuć je do wrzącej wody.
3. Proso gotuj do miękkości.
4. Zetrzyj dynię na dużej tarce. Dodaj do owsianki i ugotuj na puree.
5. Dodaj 1 łyżkę masła i wymieszaj wszystko. Zrobione!
Cały dzień możesz jeść swoje ulubione potrawy. A kolację, zastąp tę konkretną owsianką.
Każdy lekarz powie, że problemy z trzustką trzeba traktować bardzo poważnie. Już pierwsze objawy powinny być traktowane bardzo poważnie.
Niestety najczęściej dopiero gdy choroba wymusza zmianę sposobu życia i jest bardzo dokuczliwa zaczynamy działać. Ale może być za późno … Zadbaj o siebie już teraz, aby potem żałować.
Comments are closed.