Przepis na domowy syrop marchwiowo-miodowy, który w niespełna 3 dni pomoże w złagodzeniu kaszlu oraz oczyści płuca.
Najpierw należy oczyścić marchewki, a następnie włożyć je do garnka z wodą i ugotować aż do uzyskania miękkości. Następnie marchewki należy wyjąć i włożyć do miski. Następnie do miski z marchewkami nalewamy wody i zgniatamy marchewki za pomocą widelca bądź blendera.
Następnie powstaje nam puree z marchwi, do którego należy dodać miód. Gdy to zrobimy wszystko należy dokładnie wymieszać (aż do momentu gdy powstanie jednolita masa) , a w razie potrzeby należy dodać większą ilość wody. Na koniec powstałą mieszankę należy przełożyć do szklanego słoika z pokrywką. Syrop należy przechowywać w lodówce.
Jak stosować domowy syrop marchewkowo miodowy?
Najlepiej spożywać po 4 łyżki stołowe w ciągu jednego dnia. Wówczas objawy zaczną znikać już po dwóch dniach, a po trzech dniach zniknie także nawet bardzo uporczywy kaszel.
Comments are closed.