Spróbuj naszych przepisów i już więcej nie gotuj buraków. Surowe mają o wiele więcej właściwości.

Buraki czerwone w marynacie, po koreańsku

  • 80 g oleju roślinnego
  • 4 ząbki czosnku
  • 0,6 kg surowych buraków czerwonych

Marynata:

  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka kolendry
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 3 łyżki octu

Sposób przygotowania:

Przygotowania rozpocznij od marynaty. Wymieszaj wszystkie jej składniki, oprócz oleju. Następnie buraki obierz i zetrzyj na tartce, czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Zalej buraki i czosnek marynatą i wymieszaj. Olej zagotuj. Zalej nim buraki z marynatą. Całość odstaw na 3 godziny. Sałatkę możesz przełożyć do słoików lub spożywać od razu.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!