Jak posprzątać szybko kuchnię – oto 10 praktycznych rad od Królowej Porządku, które stosuje nie od dziś.

Porządek w lodówce i szafkach z produktami spożywczymi jest ważny nie tylko ze względów estetycznych, ale również zdrowotnych. Nie powinniśmy przechowywać w lodówce jedzenia, które od dawna już nie nadaje się do spożycia.

Dlatego konieczne jest częste przeglądania zawartości lodówki oraz trzymanie produktów żywnościowych w odpowiednich pojemnikach. To samo dotyczy kuchennych szafek.

Sypkie produkty spożywcze, trzymane w zakręcanych, szklanych słojach, będą bezpieczne od szkodników oraz zabezpieczone przez rozsypywaniem. Dzięki przezroczystości słoików, łatwo będzie znaleźć ten o odpowiedniej zawartości.

Warto spróbować rad japońskiej specjalistki od domowej organizacji. To nie jest wcale trudne!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!