Lekarze milczą, ale oto jak naturalnie oczyścić i dbać o trzustkę – to działa.

Można oczyścić trzustkę, jak się okazuje. Bowiem, pełni ona funkcję w syntezie enzymów, które ułatwiają trawienie. Szczególną uwagę należy zwrócić, gdy toksyny wynikające z ubogiej diety zaczynają obciążać trzustkę.

Muszą wiedzieć osoby, które doświadczają zmian lub brak równowagi hormonalnej, iż może to sprzyjać powstawaniu cukrzycy, na przykład. Aby zachować zdrowie, ludzka trzustka musi być odpowiednio oczyszczona. Kluczowe jest, aby wiedzieć, jak to właściwie zrobić.

Polegają one na prostocie, zalecenia te, ponieważ zaleca się picie 10 szklanek płynów dziennie, a także soków i naparów specjalnie przeznaczonych dla trzustki. Można nie tylko odnowić ciało, ale i oczyścić trzustkę takim napojem.

Dieta bogata w przeciwutleniacze jest także zalecana. Wystarczy spożywać owoce takie jak kiwi, pomarańcze, truskawki, mango itp., aby wzmacniać i oczyścić trzustkę.

Dla trzustki w codziennej diecie zalecane są naturalne soki. Umożliwiają one utrzymanie trzustki w dobrym stanie i regenerują jej funkcje. Soki warzywne zaleca się pić po południu lub z posiłkami, a owocowe rano. Należy je spożyć na pusty żołądek i odczekać około 30 minut do kolejnego posiłku, unikając dodawania cukru.

Przepis na sok z aloesu i karczocha obejmuje:

  • szklankę soku z aloesu,
  • sok z 1/2 cytryny,
  • kruche serce karczocha (ugotowane),
  • 1/2 szklanki ciepłej wody. Składniki te należy zmieszać w blenderze do uzyskania gęstej konsystencji i pić, gdy jest jeszcze ciepły, najlepiej przy drugim śniadaniu.

Sok z papii i siemienia lnianego wymaga:

  • kawałka papii,
  • 1 łyżki siemienia lnianego w proszku,
  • 3 migdałów,
  • 1/2 szklanki wody. Po połączeniu wszystkich składników z wodą, zaleca się picie go co rano, aby zdobyć składniki odżywcze i zachować zdrową trzustkę.

Sok z brukselki, marchwi i selera naciowego składa się z:

  • filiżanki brukselki ugotowanej na parze,
  • szklanki soku z marchewki,
  • selera naciowego,
  • 1/2 szklanki wody. Należy zblendować wszystko i spożywać powoli.
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!