Nie uwierzysz – Minus 3 kg w 14 dni tylko z jajkami i kawą, na sposób Japonek.

Mnóstwo dam pragnie, aby ich figura przypominała kształty Japonek.

W Japonii, kraju Kwitnącej Wiśni, przeciętna waga kobiet rzadko przekracza 60 kilogramów. Dodatkowo, obywatele tego kraju są uznawani za jedną z najzdrowszych społeczności globalnie.

Mimo ich miłości do smacznego jedzenia, Japończycy utrzymują dietę dobrze zbilansowaną. W codziennym menu nie może zabraknąć ryżu, a także mięsa, warzyw i grzybów. Nawet na diecie, spożywa się trzy równomiernie rozłożone posiłki w ciągu dnia.

Dieta japońska, która cieszy się popularnością, opiera się na specjalnie dobranych posiłkach, prezentowanych poniżej.

Zaraz, organizm zaczyna spalać zgromadzony tłuszcz w tkankach i mięśniach, otrzymując mniej kalorii. Do końca drugiego tygodnia, możesz zauważyć, że Twoja waga spadła nawet o 8 kg, co stanowi aż 15% masy przeciętnej kobiety w Japonii!

Cudowna dieta japońska trwa 14 dni.

W trakcie tej diety, dozwolone jest picie kawy, herbaty oraz niegazowanej wody mineralnej, w ilościach od 1,5 do 2 litrów dziennie. Specyfika diety zawiera niemal całkowity brak śniadań, z wyjątkiem kilku dni, opisanych w poniższym planie:

Dzień 1:

  1. Śniadanie: bezcukrowa czarna kawa
  2. Obiad: Sałatka z kapusty białej skropiona oliwą oraz jajka ugotowane na twardo (x2), z dodatkiem szklanki soku pomidorowego.
  3. Kolacja: Dorsz (około 150g) smażony lub ugotowany na parze

Dzień 2:

  1. Śniadanie: Kawa czarna, bez cukru
  2. Obiad: Ryba smażona lub ugotowana, podana z warzywną surówką (ogórek, biała kapusta, świeże zioła, pomidory)
  3. Kolacja: Wołowina (około 100g) gotowana, podawana z kefirem

Dzień 3.

  1. Śniadanie: Bez cukru, czarna kawa wzbogacona o krakersy
  2. Obiad: Na niewielkiej ilości oliwy lub oleju roślinnego smażona cukinia
  3. Kolacja: Surówka z kapusty z dodatkiem oleju roślinnego, 2 jajka oraz porcja (około 200 gram) ugotowanej wołowiny

Dzień 4.

  1. Obiad: Plaster (15 g) żółtego sera, 1 ugotowane jajko i trzy marchewki
  2. Kolacja: Wybór świeżych warzyw lub owoców

Dzień 5.

  1. Śniadanie: Marchewki drobno starte i polane sokiem z cytryny
  2. Obiad: Ryba smażona, do picia: kieliszek soku pomidorowego
  3. Kolacja: Owoce według własnego uznania

Dzień 6.

  1. Obiad: Pierś z kurczaka ugotowana
  2. Kolacja: Dwie ugotowane na twardo jajka, serwowane ze szklanką startej marchewki

Dzień 7.

  1. Śniadanie: Parzona herbata
  2. Obiad: Porcja gotowanej wołowiny (około 200 gram) z dodatkiem owoców
  3. Kolacja: Kolacja do wyboru z poprzednich dni, wyłączając wołowinę

Dzień 8.

  1. Obiad: Dowolna ilość pieczonej piersi z kurczaka, podana z surówką z marchwi lub białej kapusty
  2. Kolacja: Dwójka jajek ugotowanych na twardo i szklanka startej marchewki

Dzień 9.

  1. Śniadanie: Marchewki drobno starte, skropione sokiem z cytryny
  2. Obiad: Ryba, smażona lub ugotowana na parze, serwowana z szklanką soku pomidorowego
  3. Kolacja: Dowolna ilość owoców

Dzień 10.

  1. Obiad: Ugotowane marchewki (x3) z dodatkiem plasterek żółtego sera i jednego surowego jajka (lub 5 przepiórczych)
  2. Kolacja: Dowolna ilość owoców

Dzień 11.

  1. Śniadanie: Kawa urozmaicona krakersami
  2. Obiad: Plastry cukinii smażone
  3. Kolacja: Wołowina ugotowana (około 200g), surówka z białej kapusty z oliwą lub olejem roślinnym oraz dwa jajka na twardo

Dzień 12.

  1. Śniadanie: Kawa z dodatkiem krakersów
  2. Obiad: Ryba, smażona lub gotowana na parze, serwowana ze startą marchewką
  3. Kolacja: Wołowina gotowana (100g) oraz szklanka kefiru

Dzień 13.

  1. Obiad: Kapusta gotowana z dodatkiem masła i dwa jajka na twardo, do picia szklanka soku pomidorowego
  2. Kolacja: Ryba, smażona lub gotowana na parze

Dzień 14.

  1. Obiad: Cukinia pieczona, serwowana z dodatkiem startej marchewki
  2. Kolacja: Wołowina gotowana (100g) oraz mix świeżych warzyw na surówkę
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!