Nie uwierzysz – Minus 3 kg w 14 dni tylko z jajkami i kawą, na sposób Japonek.
Mnóstwo dam pragnie, aby ich figura przypominała kształty Japonek.
W Japonii, kraju Kwitnącej Wiśni, przeciętna waga kobiet rzadko przekracza 60 kilogramów. Dodatkowo, obywatele tego kraju są uznawani za jedną z najzdrowszych społeczności globalnie.
Mimo ich miłości do smacznego jedzenia, Japończycy utrzymują dietę dobrze zbilansowaną. W codziennym menu nie może zabraknąć ryżu, a także mięsa, warzyw i grzybów. Nawet na diecie, spożywa się trzy równomiernie rozłożone posiłki w ciągu dnia.
Dieta japońska, która cieszy się popularnością, opiera się na specjalnie dobranych posiłkach, prezentowanych poniżej.
Zaraz, organizm zaczyna spalać zgromadzony tłuszcz w tkankach i mięśniach, otrzymując mniej kalorii. Do końca drugiego tygodnia, możesz zauważyć, że Twoja waga spadła nawet o 8 kg, co stanowi aż 15% masy przeciętnej kobiety w Japonii!
Cudowna dieta japońska trwa 14 dni.
W trakcie tej diety, dozwolone jest picie kawy, herbaty oraz niegazowanej wody mineralnej, w ilościach od 1,5 do 2 litrów dziennie. Specyfika diety zawiera niemal całkowity brak śniadań, z wyjątkiem kilku dni, opisanych w poniższym planie:
Dzień 1:
- Śniadanie: bezcukrowa czarna kawa
- Obiad: Sałatka z kapusty białej skropiona oliwą oraz jajka ugotowane na twardo (x2), z dodatkiem szklanki soku pomidorowego.
- Kolacja: Dorsz (około 150g) smażony lub ugotowany na parze
Dzień 2:
- Śniadanie: Kawa czarna, bez cukru
- Obiad: Ryba smażona lub ugotowana, podana z warzywną surówką (ogórek, biała kapusta, świeże zioła, pomidory)
- Kolacja: Wołowina (około 100g) gotowana, podawana z kefirem
Dzień 3.
- Śniadanie: Bez cukru, czarna kawa wzbogacona o krakersy
- Obiad: Na niewielkiej ilości oliwy lub oleju roślinnego smażona cukinia
- Kolacja: Surówka z kapusty z dodatkiem oleju roślinnego, 2 jajka oraz porcja (około 200 gram) ugotowanej wołowiny
Dzień 4.
- Obiad: Plaster (15 g) żółtego sera, 1 ugotowane jajko i trzy marchewki
- Kolacja: Wybór świeżych warzyw lub owoców
Dzień 5.
- Śniadanie: Marchewki drobno starte i polane sokiem z cytryny
- Obiad: Ryba smażona, do picia: kieliszek soku pomidorowego
- Kolacja: Owoce według własnego uznania
Dzień 6.
- Obiad: Pierś z kurczaka ugotowana
- Kolacja: Dwie ugotowane na twardo jajka, serwowane ze szklanką startej marchewki
Dzień 7.
- Śniadanie: Parzona herbata
- Obiad: Porcja gotowanej wołowiny (około 200 gram) z dodatkiem owoców
- Kolacja: Kolacja do wyboru z poprzednich dni, wyłączając wołowinę
Dzień 8.
- Obiad: Dowolna ilość pieczonej piersi z kurczaka, podana z surówką z marchwi lub białej kapusty
- Kolacja: Dwójka jajek ugotowanych na twardo i szklanka startej marchewki
Dzień 9.
- Śniadanie: Marchewki drobno starte, skropione sokiem z cytryny
- Obiad: Ryba, smażona lub ugotowana na parze, serwowana z szklanką soku pomidorowego
- Kolacja: Dowolna ilość owoców
Dzień 10.
- Obiad: Ugotowane marchewki (x3) z dodatkiem plasterek żółtego sera i jednego surowego jajka (lub 5 przepiórczych)
- Kolacja: Dowolna ilość owoców
Dzień 11.
- Śniadanie: Kawa urozmaicona krakersami
- Obiad: Plastry cukinii smażone
- Kolacja: Wołowina ugotowana (około 200g), surówka z białej kapusty z oliwą lub olejem roślinnym oraz dwa jajka na twardo
Dzień 12.
- Śniadanie: Kawa z dodatkiem krakersów
- Obiad: Ryba, smażona lub gotowana na parze, serwowana ze startą marchewką
- Kolacja: Wołowina gotowana (100g) oraz szklanka kefiru
Dzień 13.
- Obiad: Kapusta gotowana z dodatkiem masła i dwa jajka na twardo, do picia szklanka soku pomidorowego
- Kolacja: Ryba, smażona lub gotowana na parze
Dzień 14.
- Obiad: Cukinia pieczona, serwowana z dodatkiem startej marchewki
- Kolacja: Wołowina gotowana (100g) oraz mix świeżych warzyw na surówkę
Comments are closed.