Oto przepis na krem z twarogu, który uszczęśliwi podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Deser, który robi się szybko i jest zdrowy, to idealne rozwiązanie dla każdego.
Można do takiego twarogowego deseru dołożyć owoce, które będą smakowały najmniejszym domownikom. Znakomicie deser-z-twarogu pasuje jako podwieczorek lub deser po obiedzie. Warto zatem poznać jakie składniki są potrzebne do zrobienia tego deseru.
Składniki:
- 2 opakowania fixu do śmietany,
- 500 g jogurtu naturalnego,
- 400 ml słodkiej śmietany 30%,
- 500 g delikatnego twarogu,
- 2 łyżki cukru waniliowego,
- 200 g cukru pudru,
- Ulubione owoce: kiwi, arbuz, maliny, truskawki,
- Można także dać biszkopty lub herbatniki.
Warto także dodać, że zamiast cukru pudru można użyć miodu.
Przygotowanie:
Śmietanę należy ubić z cukrem waniliowym oraz fixem. Następnie twarożek trzeba wymieszać z jogurtem naturalnym i cukrem lub miodem. W misce wszystko razem wymieszać aż do uzyskania jednolitej masy. Wybrane owoce pokroić na mniejsze kawałki i dodać przygotowaną śmietankę.
Gdy zdecydujesz się na herbatniki lub biszkopty, to trzeba je rozkruszyć i ułożyć naprzemiennie ze śmietaną i owocami. Można deser twarogowy ułożyć w misce deserowej. Warto pozostawić deser przed skonsumowaniem na kilka godzin lub na całą noc w lodówce.
Comments are closed.