Mrożone cytryny – dlaczego warto je mrozić. Wspomagają leczenie nowotworów. Potwierdzone naukowo

Cytryny, dla wielu z nas niezbędne w kuchni mają niezwykle szerokie zastosowanie i właściwości.

Czy słyszeliście jednak o mrożonych cytrynach? O ich korzystnych właściwościach w walce z rozwijającymi się nowotworami?

Cytryna jest owocem można by powiedzieć kultowym. Jest sławna na całym świecie, używa się jej praktycznie w każdej kuchni na każdym kontynencie. Dodaje niesamowitego smaku do wielu potraw i napoi, a poza tym jej sok jest skarbnicą wartości odżywczych.

Spożywanie cytryn przez dużą ilość witaminy C w nich zawartej przyczynia się do wzmacniania naszego układu odpornościowego oraz zwalczania wielu chorób. Najwięcej wartości odżywczych znajduje się właśnie w często niedocenianej części cytryny – w jej skórce.

Owoce te są tak naprawdę naturalnym antybiotykiem. Posiadają właściwości antywirusowe, a zawarte w nich substancje zwalczają mikroby, dzięki czemu działają przeciwzapalnie.

Fenomen mrożonych cytryn jest głośnym odkryciem naukowym. Okazuje się, że wyróżniają się o wiele większą skutecznością niż cytryny spożywane w tradycyjnej formie.

Kurację na nich opartą warto zastosować w przypadku rozwijających się nowotworów złośliwych, takich jak rak wątroby, trzustki, prostaty czy też jelita grubego i odbytu. Poleca się ją również przy leukemii oraz nowotworach dziecięcych takich jak neuroblastoma. 

Jak używać mrożonych cytryn w kuracji antyrakowej?

Przede wszystkim, trzeba pamiętać aby ich nie obierać. To właśnie w skórce znajduje się pełno wartości odżywczych o które nam chodzi, a nieobrane cytryny dostarczą nam maksymalną ilość właściwości antynowotworowych.

Bardzo istotne jest dokładnie wymycie cytryn; np. z użyciem octu jabłkowego lub soku wyciśniętego z innej cytryny, aby pozbyć się wszystkich zanieczyszczeń, które mogły osadzić się na skórce. Następnie oczyszczoną cytrynę wkładamy do zamrażarki, do momentu aż staną się twarde i suche. Tak przygotowane cytryny ścieramy na tarce.

Aby kuracja działała prawidłowo, zaleca się spożycie przynajmniej 150 gramów tak przygotowanej cytryny miesięcznie.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!