Ciasta jogurtowe są pyszne i lekkie, mają mniej kalorii niż tradycyjne. Jest to szybki przepis, który nie wymaga użycia mąki.

Oddzielamy żółtka od białek jajek, rozbijając je na mniejsze części. Następnie ubić żółtka razem z cukrem za pomocą miksera. Wmieszać jogurt i skórkę z cytryny. Mieszać do uzyskania gładkiej masy.

W osobnej misce ubij białka, aż będą sztywne. Gdy białka zaczną się pienić, dodaj kilka kropel soku z cytryny lub kwasku cytrynowego. Wmieszaj pianę do miski razem z resztą składników. Użyj trzepaczki, aby wymieszać ciasto.

Upiecz ciasto w 20 cm formie wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka jogurtowe pieczemy przez 45 minut. Należy je wstawić do nagrzanego piekarnika.

Po ostygnięciu ciasta oprószyć je cukrem pudrem.

Ciesz się smakiem! Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!