Leczy prawie wszystkie choroby. Biblijne lekarstwo, które ma 3,5 tyś lat.
Uniwersalna roślina lecząca najróżniejsze choroby i dolegliwości?
Są tacy, dla których tak właśnie jest. Wierzą w jej moc, szczególnie, że przepis na eliksir pochodzi aż z… Biblii. Tą rośliną okazuje się drzewo oliwne razem w liśćmi i owocami. Już od tysiącleci wykorzystuje się je do leczenia.
Z właściwości oliwnych liści korzysta się przy wielu różnych schorzeniach, takich jak:
- zapalenie płuc;
- wirusowe zapalenie wątroby typu B;
- opryszczka;
- grypa;
- zapalenie opon mózgowych;
- miażdżyca;
- malaria;
- wrzody żołądka;
- infekcje dróg moczowych.
Herbata z liści oliwnych pomaga także we wzmacnianiu odporności, dodaje energii i stawia na nogi nawet po wyczerpującym dniu. Zaleca się także przyjmowanie jej po chemioterapii i w celu złagodzenia stresu, stanów nerwicowych. Czemu takie lekarstwo potrafi zdziałać cuda?
Zawiera oleuropeinę – aktywny związek bardzo korzystny dla ludzkiego organizmu. Oleuropeina wykazuje silne działanie przeciwpasożytnicze i przeciwgrzybiczne, przez co pomaga w leczeniu infekcji pooperacyjnych, bakterii oraz grzybów.
Dzięki temu związkowi roślinę doceniono już w starożytności, ponieważ zauważono jej odporność na zarazy i długowieczność. Stanowi ona naturalny mechanizm tego gatunku drzew przed grzybami i wirusami atakującymi je.
Przyjmuj w postaci herbaty!
Skoro wiesz już, ile dobrego dla Twojego ciała przynosi picie takiego naparu, czas dowiedzieć się, jak dobrać odpowiednie proporcje. Wyróżnia się dwa sposoby przyrządzenia mikstury:
- Około 20 suszonych oliwnych liści zalewa się 2 litrami wrzącej wody.
- 20 liści wkłada się do gotującej wody na 10 minut, a następnie lekko studzi. Można dodać miód i cytrynę do smaku.
Wybierz ten sposób, który bardziej Ci odpowiada i ciesz się z prozdrowotnych korzyści!
Gdy jesteś na zakupach, zawsze zwróć uwagę, by kupić herbatę liściastą, a nie torebkowaną. Najlepiej także kupować ją u zaufanego sprzedawcy, by być pewnym, że sprowadzona została z dobrego źródła i jest najlepszej jakości.
Comments are closed.