Mrożone cytryny – dlaczego warto je mrozić. Wspomagają leczenie nowotworów. Potwierdzone naukowo
Cytryny, dla wielu z nas niezbędne w kuchni mają niezwykle szerokie zastosowanie i właściwości.
Czy słyszeliście jednak o mrożonych cytrynach? O ich korzystnych właściwościach w walce z rozwijającymi się nowotworami?
Cytryna jest owocem można by powiedzieć kultowym. Jest sławna na całym świecie, używa się jej praktycznie w każdej kuchni na każdym kontynencie. Dodaje niesamowitego smaku do wielu potraw i napoi, a poza tym jej sok jest skarbnicą wartości odżywczych.
Spożywanie cytryn przez dużą ilość witaminy C w nich zawartej przyczynia się do wzmacniania naszego układu odpornościowego oraz zwalczania wielu chorób. Najwięcej wartości odżywczych znajduje się właśnie w często niedocenianej części cytryny – w jej skórce.
Owoce te są tak naprawdę naturalnym antybiotykiem. Posiadają właściwości antywirusowe, a zawarte w nich substancje zwalczają mikroby, dzięki czemu działają przeciwzapalnie.
Fenomen mrożonych cytryn jest głośnym odkryciem naukowym. Okazuje się, że wyróżniają się o wiele większą skutecznością niż cytryny spożywane w tradycyjnej formie.
Kurację na nich opartą warto zastosować w przypadku rozwijających się nowotworów złośliwych, takich jak rak wątroby, trzustki, prostaty czy też jelita grubego i odbytu. Poleca się ją również przy leukemii oraz nowotworach dziecięcych takich jak neuroblastoma.
Jak używać mrożonych cytryn w kuracji antyrakowej?
Przede wszystkim, trzeba pamiętać aby ich nie obierać. To właśnie w skórce znajduje się pełno wartości odżywczych o które nam chodzi, a nieobrane cytryny dostarczą nam maksymalną ilość właściwości antynowotworowych.
Bardzo istotne jest dokładnie wymycie cytryn; np. z użyciem octu jabłkowego lub soku wyciśniętego z innej cytryny, aby pozbyć się wszystkich zanieczyszczeń, które mogły osadzić się na skórce. Następnie oczyszczoną cytrynę wkładamy do zamrażarki, do momentu aż staną się twarde i suche. Tak przygotowane cytryny ścieramy na tarce.
Comments are closed.