Ten przepis na krem doskonale nadaje się do lodów, ciast i deserów. Jego smak jest niesamowity. Przepis.
Dziś dzielę się przepisem, który po raz pierwszy wypróbowałam w dzieciństwie. Znalazłam stare zeszyty z przepisami mojej mamy i udało mi się odkryć ten przepis na nowo.
Ten krem ma delikatną, kremową konsystencję i jest bardzo puszysty! Jest to idealny deser na ciepłą pogodę, który wszyscy pokochają. Można go używać do deserów, lodów i ciast.
Potrzebne będą:
- Śmietana 30% – 350 g
- Cukier – 100 g
- Jajko – 1 szt.
- Mąka pszenna – 3 łyżki
- Masło – 110g
- Wanilia – 1,5 g
Opcjonalnie:
- Biała czekolada
Sposób przygotowania:
Zanim przełożysz masło do miski, pozwól mu się schłodzić w lodówce przez kilka minut. Połącz śmietanę, jajko i cukier.
Dodaj mąkę i wanilinę. W misce wymieszaj masę jajeczną z kremem. Ciągle mieszaj, aż masa zgęstnieje.
Za pomocą miksera ubij masło. Połączyć je z ostudzoną masą.
Comments are closed.