Ten przepis na krem doskonale nadaje się do lodów, ciast i deserów. Jego smak jest niesamowity. Przepis.

Dziś dzielę się przepisem, który po raz pierwszy wypróbowałam w dzieciństwie. Znalazłam stare zeszyty z przepisami mojej mamy i udało mi się odkryć ten przepis na nowo.

Ten krem ma delikatną, kremową konsystencję i jest bardzo puszysty! Jest to idealny deser na ciepłą pogodę, który wszyscy pokochają. Można go używać do deserów, lodów i ciast.

Potrzebne będą:

  • Śmietana 30% – 350 g
  • Cukier – 100 g
  • Jajko – 1 szt.
  • Mąka pszenna – 3 łyżki
  • Masło – 110g
  • Wanilia – 1,5 g

Opcjonalnie:

  • Biała czekolada

Sposób przygotowania:

Zanim przełożysz masło do miski, pozwól mu się schłodzić w lodówce przez kilka minut. Połącz śmietanę, jajko i cukier.

Dodaj mąkę i wanilinę. W misce wymieszaj masę jajeczną z kremem. Ciągle mieszaj, aż masa zgęstnieje.

Za pomocą miksera ubij masło. Połączyć je z ostudzoną masą.

Gotowe! Do kremu możesz dodać białą czekoladę, świeże owoce lub inne składniki. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!