Ratunek dla oskrzeli, odporności i słabego wzroku: Pij przez 10 minut ugotowane jabłko z czosnkiem.
Nasze zdrowie czerpie korzyści z domowej herbaty, przygotowywanej przez moją babcię – wywaru z jabłek i czosnku.
Ta herbata to doskonały środek na różnorodne choroby i problemy, zawdzięczając swoje dobroczynne właściwości składnikom takim jak jabłko i czosnek. Gdy tylko ktoś w domu chorował – od grypy i kaszlu po przeziębienie i ból gardła – wywar ten był używany jako remedium. Ponadto, jest on korzystny dla wątroby, wzroku, naczyń krwionośnych i oczyszcza organizm ze szkodliwych substancji.
Jabłka, użyte w tej herbacie, są bogate w witaminy i składniki odżywcze, które wspierają układ odpornościowy, przeciwdziałają chorobom oczu, a także obniżają poziom złego cholesterolu. Flawonoidy i przeciwutleniacze w jabłkach chronią oczy, a pektyna w skórce owocu pomaga redukować LDL.
Przepis na tę herbatę jest prosty: potrzebujesz dwóch jabłek, dwóch ząbków czosnku i 500 ml wody. Jabłka umyj, pokrój w kostkę (zachowując skórkę i pestki), dodaj czosnek i wodę, a następnie zagotuj. Po zagotowaniu, wyłącz ogień, przykryj i odstaw na dziesięć minut. Po przecedzeniu, można osłodzić herbatę brązowym cukrem lub miodem.
Comments are closed.