Cukier połączony z miętą to sekret przepisu, który po prostu zachwyca rodzinę.
Spróbuj tego przepisu, łatwego i pełnego miętowej świeżości, który musisz wypróbować!
Nie zdołasz uwierzyć, ale możliwe jest stworzenie z niej zdumiewająco apetycznych ciasteczek. Są tak wyśmienite, iż zawsze przygotowuję je w ilości podwójnej dawki. Doskonała mieszanka, przed którą nikt nie może się oprzeć!
Składniki:
- 7 g proszku do pieczenia
- 220 g pszennej mąki
- 20 g liści mięty
- 100 g pudru cukrowego
- 1 jajko
- 100 g masła, już zmiękczonego
- 40 g czekoladowych kropelek
Sposób przygotowania:
W umieszczonej w misce, umytej i osuszonej mięcie, wsyp cukier puder. Wszystko łączymy użyciem miksera.
Następnie, dołącz jajko oraz zmiękczone masło, a potem dokładnie je zmiksuj za pomocą blendera.
Kontynuuj, mieszając mąkę z proszkiem do pieczenia, a także włączając do kompozycji czekoladowe kropelki.
Gdy składniki zostaną połączone, lekko natłuść dłonie olejem.
Formuj z masą niewielkie ciasteczka, najlepiej w formie małych kul, które nieco spłaszcz przed ułożeniem na blachy.
Rozmieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, a na wierzchu każdej z nich umieść kilka kropelek czekolady. Wstępnie nagrzej piekarnik.
Piecz w temperaturze 180°C przez mniej więcej 15 minut.
Comments are closed.