Trzy jajka dziennie to dobry sposób na zadbanie o swoje zdrowie. Po tygodniu zaczniesz zauważać korzyści.
Spróbuj jeść trzy jajka dziennie co najwyżej przez tydzień, aby sprawdzić, czy zauważysz jakieś zmiany.
Ludzie coraz częściej rezygnują z nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego w swojej diecie. Ludzie przechodzą na dietę wegańską, ale nie zdają sobie sprawy, że brakuje im cennych składników odżywczych. Jajka są ważnym i zdrowym składnikiem diety. Możesz mi zaufać.
Zjedzenie trzech jajek dziennie na śniadanie poprawi Twoje zdrowie i uchroni Cię przed wieloma chorobami. Jajka to superżywność, która jest naturalnie pożywna i ma wiele korzystnych właściwości. Dowiedz się, jak jaja mogą korzystnie wpłynąć na Twój organizm.
Cholesterol w jajkach nie jest powodem do niepokoju.
Cholesterol w jajkach to tylko 180 do 186 mg. Twoja wątroba produkuje od 1000 do 2000 mg cholesterolu każdego dnia. Jaja zastępują niezdrowy cholesterol zdrową alternatywą.
Jajka są dobre dla mocnych i zdrowych kości
Jaja są bogate w witaminę D i wapń, co sprawia, że kości są mocne. Według dietetyków jajka powinny być spożywane regularnie. Jajka nie tylko wzmacniają kości i zęby, ale także pomagają budować mięśnie. Dwa jajka zawierają tyle samo białka, co jedna porcja mięsa. Jaja oferują te same korzyści zdrowotne, co mięso, ale bez dodatkowego tłuszczu.
W jajach znajduje się wiele składników odżywczych
Jajka są dobre dla wzrostu i rozwoju organizmu. Zawierają dużo witaminy A, E i B6. Są bogate w selen i magnez, a także ryboflawinę, selen i żelazo.
Jajka są dobre na odchudzanie
Jajka są bogate w witaminy i składniki odżywcze, które mogą pomóc Ci schudnąć. Są niskokaloryczne, co jest ważne dla codziennej aktywności.
Jajka stanowią pyszne i wyjątkowe śniadanie.
Według American College of Nutrition i International Journal of Obesity, jajka na śniadanie mogą pomóc w ograniczeniu przejadania się w ciągu dnia.
W jajkach znajdują się antyoksydanty
Wysoki poziom luteiny (i zeaksatyny) w żółtkach jaj zmniejsza ryzyko rozwoju zaćmy lub zwyrodnienia siatkówki. Jajka są również dobrym źródłem witaminy A, która zapobiega ślepocie nocnej.
Jaja są bogate w białko zwierzęce.
Białko jest ważnym budulcem mięśni. Białko jest niezbędne dla zdrowia kości i kontroli napięcia. Utrata wagi jest możliwa dzięki spożywaniu białka. Jedno jajko może zawierać aż 6g białka. Najnowsze badania wykazały również, że jaja zmniejszają ryzyko rozwoju chorób serca.
Comments are closed.